(H)eerlijk dynamisch wonen in Houten

Houten. Een dorp vlak onder Utrecht, dicht bij de Lek. Omringd door bossen, polders, boomgaarden en pittoreske dorpjes. Waar altijd veel te doen is. Kinderrijk. Fietsgemeente. Rijk aan geschiedenis en cultuur, wat zich overal en soms bij verrassing openbaart, in middeleeuwse wegen en archeologische vondsten. In oude dorpskernen, landgoederen, kastelen en kerken.

In Houten is ook heel veel prachtige natuur. Het is hier genieten van groen en water. Van sporten en spelen. Van creëren en recreëren. Van binnen en buiten. Van fietsen en wandelen. Van kersen plukken en verse melk drinken, zo van de koe. In Houten leeft u puur en (h)eerlijk. 

Things to do

Er is nog veel meer te doen in en bij Houten. U kunt kanoën bij het Eiland van Schalkwijk, fietsen langs de forten van Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op tien minuten lopen van ’t Loof zijn een sporthal en een zwembad. Sporten kan natuurlijk ook gewoon lekker buiten. In de bosrijke omgeving kunt u fantastisch hardlopen, wandelen en fietsen. Langs kaasboerderijen, landwinkels, forellenvijver, brouwerijen, kersentuinen en boomgaarden.

Met twee cultuurcentra en een groot aantal culturele verenigingen heeft Houten ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Er zijn bovendien veel leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafés en heerlijke terrassen. Vanwege de vele kinderen in Houten is er veel te doen is voor de jeugd. Ravotten in de indoorspeeltuin, spelen op de kinderboerderij, bouwen in het Speelbos, zwemmen in het Kooikerspark of de Rietplas. Er is een ruime keuze aan scholen. Zorginstanties en een ziekenhuis zijn allemaal dichtbij. ’t Loof ligt wat voorzieningen betreft, enorm centraal.

Veilig en bereikbaar

Houten is een echte fietsgemeente. Bewoners kiezen meestal voor de fiets en alle wijken zijn langzaamverkeerzones. Lekker veilig en rustig dus. Er zijn meerdere treinstations, waardoor Houten goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Vanaf ’t Loof is station Houten maar drie minuten fietsen. Nieuw is de sprinter die u in tien minuten van Houten naar Utrecht brengt. Houten ligt bovendien tussen de A12 en de A27, dus Nederland ligt aan uw voeten.