Uiterst duurzaam, bijzonder comfortabel

 

 • driedubbel (triple) glas
 • goed geïsoleerd
 • vloerverwarming
 • gebalanceerd ventilatiesysteem
 • Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie
 • warmtepomp
 • optimale installatie
 • gebalanceerde ventilatiesysteem
 • bijna energie neutrale woningen (BENG)
 • zonnepanelen
 • regenwaterinfiltratie
 • All-Electric

Zijn tijd ver vooruit

De villa’s in ’t Loof zijn uiterst duurzaam. Dat ziet u terug in bouwkundige keuzes en in de innovatieve installaties, waarmee ze al voldoen aan nieuwe regelgeving voor 2021.

 

GOED GEÏSOLEERD

De villa’s zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van zeer goede kierdichtingen. Hierdoor is er veel minder energie nodig om de villa op temperatuur te houden. Winter en zomer. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de Rc-waarde, een getal dat aangeeft in welke mate een constructie weerstand biedt tegen energie(warmte)verliezen. Voor ’t Loof worden aanzienlijk betere isolatiewaarden aangehouden dan vereist. De villa’s krijgen bovendien driedubbel (triple) glas.

 

LEKKER WARM EN AANGENAAM KOEL

Alle villa’s worden voorzien van een duurzame Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie. Dit betekent dat alle villa’s worden aangesloten op een individuele gesloten bron in de grond, waaruit zowel warmte als koeling wordt aangevoerd. De individuele warmtepomp in de villa is aangesloten op een bodemwisselaar die zich onder de villa of in de tuin bevindt. De woning wordt verwarmd via een energiezuinige en comfortabele vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat de villa gelijkmatig warm wordt en er geen luchtstromen ontstaan. Het systeem van de vloerverwarming zorgt in de zomer voor vloerkoeling. Het gekoelde water dat door de leidingen stroomt onttrekt warmte uit de ruimte. Kortom, zomers en ’s winters een heerlijk binnenklimaat.

VLOERAFWERKING

Dat uw villa via de vloer wordt verwarmd en gekoeld, heeft invloed op de mogelijke vloerafwerking. Het is belangrijk om een vloerafwerking te kiezen, die warmte en koeling goed doorgeeft. Denk aan steenachtige materialen, maar ook speciale houten en textielafwerkingen met een kleinere warmteweerstand. Laat u hierover goed informeren.

 

WARM TAPWATER

De warmtepomp voorziet uw villa ook van warm tapwater. In elke villa is als basis een voorraadvat geplaatst van 150 liter, die gekoppeld is aan de warmtepomp. Hiermee voldoet de woning aan de eisen voor het tapcomfort in een villa met vier slaapkamers en een badkamer met douche. Uiteraard kunt u voorzieningen laten treffen die voor meer comfort zorgen. Als u meer dan één douche, een groter bad of een rainshower wenst, wordt de installatie zo optimaal mogelijk afgestemd op uw gebruik.

 

MOOIE EPC

Bij het realiseren van nieuwbouwwoningen moet er een bepaalde energieprestatie gehaald worden. In de huidige regelgeving wordt een EPC van maximaal 0,40 geëist. De villa’s van ’t Loof gaan op het gebied van duurzaamheid nog een stap verder dan de minimale eisen. De ambities zijn zo hoog dat de villa’s geen gasaansluiting krijgen, de installaties zijn compleet elektrisch (All-Electric). De villa’s zullen al voldoen aan de regelgeving van de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die in 2021 van kracht wordt. Op daken die op de zon georiënteerd zijn, worden zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt een groot gedeelte van de nog benodigde energiebehoefte op duurzame wijze opgewekt.

VENTILATIE

Voor luchtverversing is elke villa voorzien van een ventilatiesysteem, dat zorgt dat vuile lucht wordt afgezogen en verse lucht naar binnen wordt geblazen. Frisse lucht wordt ingeblazen in de woon- en de slaapkamers, afzuigpunten bevinden zich in de keuken, toiletruimte, badkamer en de wasmachineruimte. Het gebalanceerde ventilatiesysteem is voorzien van warmteterugwinning (WTW) en mechanische toe- en afvoerventilatie in combinatie met CO2-sensoren. Het systeem regelt de ventilatie zelf op basis van CO2 sensoren in alle verblijfsruimten. Er worden filters gebruikt om stof en vuil uit de lucht op te vangen. Deze filters moeten regelmatig worden gereinigd en minimaal eenmaal per jaar worden vervangen.

 

REGENWATERINFILTRATIE

Het regenwater wordt in infiltratiekratten onder de parkeerplaatsen op eigen terrein opgevangen. Vanuit de infiltratiekratten wordt het regenwater afgegeven aan de eigen bodem.

 

Kortom, met een villa in ’t Loof heeft u een woning die qua duurzaamheid en comfort het huidige aanbod overstijgt en zijn tijd ver vooruit is.